Una proposta social en un entorn laboral: els dinars i esmorzars solidaris

Treballo a un institut. Fa molts anys, ja, buf!… molts, però no massa, per sort. Sempre he estat disposat a organitzar amb altres companys i, de vegades, per inciativa pròpia, dinars per compartir alguna cosa més que un mal gust de boca o el coragre de cada dia. Ara ja feia uns quants cursos que m’havia refredat per motius diversos i no proposava cap dinar. Sense anar més lluny, fa poques setmanes una companya em va dir: “No farem una d’aquelles paelletes?”… i jo vaig dir que no, que no en tenia ganes, que els horaris no acompanyaven i que anem molt cansats i tot això i tot allò… Bé, gràcies als Wacky Walkers i al projecte solidari d’ IO Trail Walker, he trobat la raó suficient per tornar-hi… i, a més, ara torno a sentir com és d’important en un centre que els professionals trobin espais desetressants per conèixer-se i parlar de qui som i què ens agradaria fer en la nostra feina, lluny de la immediatesa del canvi de classe. Els meus companys m’han demostrat que un dinar és l’excusa perfecta per ser, també, solidaris amb un bon objectiu.

Ho hem muntat així:

Un dilluns (és el dia que treballem tarda i molta gent aprofita per dinar al centre) de cada mes: febrer, març i abril, oferim un dinar complert d’arròs, amanida, pica-pica, beguda, postres i cafè per 15 euros, dels quals 5 euros són per donació al grup Wacky Walkers. La primera paella (de faves i carxofes!! Mmmmm!!) ha recaptat 150 eurets… bons!! En queden dues més i ja tenim clientela garantida!! El dia 25, dilluns passat, vam mobiltzar-nos uns quants (uns que pararen taules i feren amanides, d’altres que feren un cartell per anunciar al món el que estàvem fent i uns altres muntàrem la logística de fer una paella per a vint i tants enmig d’hores de classe!!

Us deixem un reportatge que pretèn mostrar-vos com va anar el primer dinar solidari… Ah! I com que “amor con amor se paga”… he incorporat unes fotos de la protesta a la porta de l’Institut Ramon Turró i Darder, de Malgrat de Mar, perquè qui miri això vegi que som els mobilitzats per reivindicar el bé comú qui més ens solidaritzem amb les necessitats del món!! Gràcies companys!!

Primer dinar solidari a l’INS Ramon Turró i Darder, Malgrat de Mar.

L’altra cosa és que vaig demanar a companys i companyes si volien fer-se càrrec d’organitzar esmorzars solidaris… en farem 6, sis esmorzars. Vull agrair els valents i les valentes que s’arromangaran per cuinar o comprar i preparar un esmorzar i donar-lo al projecte. Aquí teniu (a falta de dues persones encara) una mostra de com seran de pantagruèlics els nostres esmorzars!!

CALENDARI ESMORZARS SOLIDARIS I MENÚ

Advertisements

About Josep Calataiud

Professor de llengua catalana i literatura a l'INS Ramon Turró i Darder

5 thoughts on “Una proposta social en un entorn laboral: els dinars i esmorzars solidaris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s